Voor wie niet weet wat doen…

Deze week voerde minister Bert Anciaux en CultuurNet Vlaanderen een nieuwe informatiecampagne rond de Cultuurdatabank. Met het initiatief wil de Vlaamse overheid het cultuuraanbod in Vlaanderen publieksgericht ontsluiten via tal van kanalen. Voor wie niet weet wat doen… is er met andere woorden de Cultuurdatabank om een mooi overzicht te krijgen van wat waar en wanneer plaatsvindt.

Enkele feiten. De CultuurDatabank werd in maart 2005 opgestart en “wordt eerstdaags formeel opgeleverd”. Ondertussen zijn er al 3.700 zogenaamde invoerders van culturele informatie. “Het afgelopen jaar 2006 werden in het totaal ongeveer 60.000 aanbod-items ingevoerd. Op dit moment bevat de CultuurDatabank al meer dan 100.000 aanbod-items waarvan er meer dan 11.500 actueel zijn”, aldus de initiatiefnemers.

De cultuurportaal site cultuurweb.be, die sinds september 2005 online is, bevat volgens CultuurNet Vlaanderen “de meest volledige cultuur- en UIT-agenda voor Vlaanderen en Brussel”. De website telt maandelijks 110.000 unieke bezoekers. UITmail, de gratis e-nieuwsbrief van cultuurweb.be, wordt tweewekelijks aan meer dan 14.200 abonnees gemaild. Na twee jaar is de Cultuurdatabank op kruissnelheid en daar zijn minister Anciaux en CultuurNet Vlaanderen best tevreden mee.

Ik heb ondertussen zal al flink wat evenementen ingevoerd en moet toegeven dat het een kleine moeite is om een groot publiek te bereiken. Correctie, de kàns om een groot publiek te bereiken. Want uiteraard in zo’n fenomenaal groot aanbod (11.500 actuele items) is het niet evident om op te vallen en staat of valt alles met de performantie van de zoekfuncties.

Advertenties
Geplaatst in communicatie, interactief, Nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: