Gentse Feesten bouwt online communicatie verder uit

De Gentse Feesten zorgt voor een primeur. De bezoekers van het tiendaagse stadsfestival zullen dankzij het Interdisciplinair Instituut voor BreedBand Technologie (IBBT) de website van de Gentse Feesten optimaal op hun gsm kunnen bekijken.

Om dit te realiseren werd door de Universiteit Gent het MoBix platform ontwikkeld. Mobiele bellers met een GPRS/Edge of UMTS-dataverbinding “zullen de aangeboden informatie altijd en overal kunnen bekijken op hun mobieltje”.

“IBBT, het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, is een onderzoeksinstituut opgericht op initiatief van de Vlaamse regering, gericht op de Informatie- en CommunicatieTechnologie (ICT) in het algemeen, en de ontwikkeling van breedbandtoepassingen in het bijzonder.”

Er is nog meer nieuws. De Gentse Feesten werken dit jaar voor de eerste keer samen met de stadsblog Gent Blogt. De Gentse bloggers zullen tijdens de festiviteiten artikels en foto’s posten op de website van de Gentse Feesten. Helemaal nieuw is het zeker niet (Night of the Proms blogt eveneens), maar het is leuk om te zien dat steeds meer organisatoren het een interessant extra kanaal vinden om te communiceren met de buitenwereld.

http://www.ibbt.be/
http://www.gentsefeesten.be
http://mobile.gentsefeesten.be
http://www.gentblogt.be/
http://notpblog.wordpress.com

Advertenties
Geplaatst in communicatie, internet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: