Rif Raf krijgt concurrentie

Rif Raf, het onafhankelijk en gratis musiczine, krijgt concurrentie. Het Nederlandse gratis muziektijdschrift Live XS brengt vanaf september een Vlaamse uitgave op de markt. Live XS is niet helemaal nieuw want het blad wordt al twee jaar verdeeld in Vlaanderen. Nu komt er dus een aparte editie.

Mieke Deisz, uitgever van Rif Raf, zegt tegen de redactie van de “3 Voor 12” (VPRO) dat een Vlaamse editie van LiveXS het blad in problemen kan brengen:

“Zaakwaarnemer Mieke Deisz schrikt in eerste instantie van de expansiedrift van LiveXS.
Het gratis magazine kampt nog met schulden uit het verleden. Door RifRaf sinds kort op mooier, glanzend papier te drukken, probeert het blad uit een dal te kruipen.. “Dat heeft effect, we hebben nu meer advertenties.” Het is echter de uitgebreide concertagenda die LiveXS straks afdrukt waar Deisz bang voor is. “Adverteerders gaan bij ons nu altijd voor. Vroeger plaatsten we alle agenda’s, maar nu hebben we nog drie pagina’s. Dan is het vol.”.

Je moet het als organisator van festivals en concerten natuurlijk toejuichen dat je meer communicatiekanalen ter beschikking krijgt, maar als op lange termijn moest blijken dat twee onafhankelijke muziekbladen commercieel (lees financieel) niet haalbaar zijn verdwijnen misschien beide initiatieven.

Advertenties
Geplaatst in communicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: