Er beweegt wat in medialand

Het zijn boeiende tijden voor mediaplanner en ander mediawatchers. De grote spelers schuiven hun pionnen over het speelbord. Ik weet niet of het met de nakende lente heeft te maken, maar je merkt wel dat men er flink de bezem doorhaalt.

Het meest besproken initiatief is zonder twijfel de nieuwe look van Het Journaal (VRT) en de website van de VRT nieuwsdienst. Over de ‘verpakking’ is al genoeg gezegd en geschreven. Zelf vind ik vooral het ‘verheerlijken’ van de eigen journalisten (de ‘koppen’ bovenaan de website) een slechte zaak. Mensen willen –denk ik- in de eerste plaats objectieve en duidelijke berichtgeving en het maakt hen wellicht weinig uit wie dit nieuws ‘maakt’ en brengt.

Corelio lanceerde deze week de nieuwsportaal 24.be, een heel vernuftige website. Wat opvalt, is de afwezigheid van reclame. Houden zo!

De Persgroep Publishing geeft Het Laatste Nieuws een flinke beurt. De krant verschijnt vanaf dinsdag op een ander formaat en waar ik erg naar uitkijk, is de lokale berichtgeving. Zal Het Laatste Nieuws het gras van onder de voeten van Het Nieuwsblad maaien? Het is opvallend dat lokale berichtgeving als troef wordt uitgespeeld om lezers te binden.

Kanaal2 wordt 2BE! Zelf vind ik het een beetje een vreemde naam, maar de inhoudelijke plannen klinken goed.

Ook deze week aangekondigd: een derde landelijke commerciële radiozender met de roepnaam ‘Nostalgie’. De commerciële provinciale radiostations slaan na jaren ondermaats presteren de handen in elkaar. Aan het roer blijven Corelio en Concentra.

Think Media Magazines zag deze week het daglicht en groepeert de bladen van De Vrije Pers en Meta Media.

Radio Donna vindt zichzelf terug uit. De zender wordt volgende week in een nieuw kleedje gestopt.

Het Vlaamse ‘medialandschap’ is in beweging. Het ultieme doel: de mediaconsument bekoren om in de meeste gevallen op die manier adverteerders te kunnen binnenhalen.

Advertenties
Geplaatst in algemeen, media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: