Overweldigende vraag naar tickets Madonnaconcert (update)

** Persmededeling 12:07 uur **
** Persmededeling 16:36 uur (zie verder) **

Tele Ticket Service laat weten dat de start van de ticketverkoop voor het Madonna concert vanochtend niet onopgemerkt is voorbijgegaan.

“In het recente verleden konden de computersystemen van Tele Ticket Service, die de afhandeling doen van deze ticketverkoop, de massale aanvragen voor tickets voor concerten als bijvoorbeeld AC/DC of Metallica redelijk vlot verwerken. Er werden toen pieken van 300 ticketboekingen per minuut gerealiseerd, wat resulteerde in uitverkochte Sportpaleis concerten (met een capaciteit van 16.000 plaatsen) op minder dan een uur tijd.

Op basis van deze ervaring werd met vertrouwen uitgekeken naar de ticketverkoop van Madonna. We moeten op dit moment echter vaststellen dat, ondanks alle voorzorgen, het computersysteem van Tele Ticket Service – dat draait op mainframes – toch niet opgewassen is tegen de explosieve aanvraag naar tickets.

De status op dit moment is dat vooral bestellingen via het telefoonnummer van GFM (0900 2 60 60) en via SMS (voor diegenen die zich registreerden) worden geboekt, maar dat de internetbestellingen veel trager doorkomen. Het systeem draait op dit ogenblik op een bestelritme van 7.000 tickets per uur.

Intussen proberen de techniekers van TTS het internetgebeuren onder controle te krijgen.

Het goede nieuws is dat het concert van Madonna dus niet is uitverkocht en er dus – weze het niet zo vlot als gewoonlijk – nog tickets te boeken zijn. Vooralsnog lijkt dat vlotter te gaan via telefonische boekingen. Wij hopen dat we weldra ook de internetboekingen op hun normale capaciteit kunnen verwerken en zullen niet nalaten u hierover te updaten. In ieder geval ziet het er naar uit dat er nog de rest van de dag tickets beschikbaar zullen zijn.

Uiteraard willen wij ons uitgebreid verontschuldigen voor dit ongemak. Het is voor ons niet prettig om het slachtoffer te zijn van deze succesvolle verkoop, maar voor de ongeduldige ticketkoper zal het nog veel minder prettig zijn. We doen er alles aan opdat iedereen later op de dag toch zijn ticket zal kunnen bestellen.”

** Persmededeling 16:36 uur (zie verder) **

Proximus Go For Music en Tele Ticket Service opnieuw op volle kracht!

De overrompeling van de websites van Proximus Go For Music en Tele Ticket Service naar aanleiding van de start van de verkoop van tickets voor het concert van Madonna heeft een tijdlang een vlot verloop van de webbestelmogelijkheden gehinderd. Een nooit geziene vloed van aanvragers in combinatie met een aantal nieuwe nog niet eerder onder hoge druk geteste settings (in verband met een hogere beveiliging van credit card gegevens) maakten dat de verwerking zeer traag verliep.

Dankzij een aantal ingrepen van de IT afdeling is sinds 15.00 uur een normale werking van de bestelcomputers gegarandeerd. Er waren op dat moment meer dan 25.000 ticketaanvragen geregistreerd, op dit ogenblik (moment van verzending : 16:30 uur) staat de teller op meer 41.000 tickets. Er zijn in totaal 65.000 tickets beschikbaar, het concert is dus nog niet uitverkocht en geïnteresseerden kunnen bijgevolg nog tickets boeken. Snel zijn lijkt echter wel de boodschap.

Tele Ticket Service, die de afhandeling doet van deze boekingen, verontschuldigd zich nogmaals voor het ongemak waarmee de vele fans werden geconfronteerd bij het reserveren van de tickets.

Morgen in de loop van de dag volgt een uitgebreider persbericht met een technische verklaring voor deze problemen. Het goede nieuws nu is dat het verloop van de boekingen opnieuw normaal (dat wil zeggen, à rato van 16.000 tickets per uur gemiddeld) kan verlopen.

Dank voor uw aandacht.

Advertenties
Geplaatst in Nieuws, Ticketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: