Muzieksector ondertekent charter voor beperking gehoorschade tijdens muziekevenementen

De Vlaamse muzieksector werkt mee met de Vlaamse overheid aan het opstellen van reglementering tegen gehoorschade bij muziekevenementen. Echter wil zij niet wachten om nu reeds actie te ondernemen en ondertekent hierom met de Waalse collega’s een charter voor beperking van deze gehoorschade op haar concerten.

Met het ondertekenen van het charter verbinden festival- en concertorganisatoren samen met de verantwoordelijken van concertzalen en met de steun van zowel artiesten als hun entourage en technici, zich tot een realistische regelgeving omtrent het
maximum toegelaten geluidsniveau tijdens optredens en party’s. Het is de eerste keer dat dergelijk initiatief wordt ondernomen.

De belangrijkste maatregel is het vastleggen van de maximum geluidsdrempel op 103 decibel, gemeten over 15 minuten aan de mengtafel, tijdens concerten en party’s. Hiermee treedt Vlaanderen in de voetsporen van Nederland, Denemarken en andere landen binnen de EU waar deze standaard al enige tijd geldt. In sommige buurlanden als Frankrijk en UK wordt 105-107 dB(A) gehanteerd.

Er werden ook enkele flankerende maatregelen opgenomen in het charter, waaronder het voorzien van oordoppen en chill-outrooms, die iedereen in de mate van het mogelijke zal toepassen.

Bron: persmededeling Federatie Muziekfestivals in Vlaanderen (FMiV)

Advertenties
Geplaatst in algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: