Youtube maakt live streamen voor organisatoren nog interessanter

Iedereen kent Youtube als een grote vergaarbak van allerlei videomateriaal. En hoewel het platform z’n best doet om te concurreren met de oldskool televisiestations kon het die strijd alvast in één opzicht nooit winnen. Op het vlak van live verslaggeving moest Youtube de duimen leggen. Tot nu dus!! Youtube maakt namelijk sinds kort live streaming mogelijk. Voorlopig kunnen enkel geprefereerde partners van de live streaming gebruikmaken, maar hopelijk wordt het snel voor iedereen mogelijk om te streamen.

Goed, live streaming is niet nieuw en misschien is m’n enthousiasme nergens voor nodig. Maar het feit dat het zal kunnen via een kanaal waarmee iedereen grotendeels vertrouwd is en potentieel een groot bereik heeft, maakt het extra interessant. Als het bovendien gratis wordt aangeboden (wat ik niet zeker weet), is dat ook mooi meegenomen. Denk aan de vele mogelijkheden. :) Je zal je persconferenties kunnen streamen, en interviews. Of live verslag kunnen uitbrengen van op je evenement. AB Concerts streamt nu al heel regelmatig met succes concerten en ook Rock Werchter streamt sommige optredens, maar dankzij Youtube kan dit aanbod vele keren groter worden.

Zal de live streaming van publieksevenementen de ticketverkoop kannibaliseren? In het geval van one-off evenementen denk ik niet, want er gaat niets boven de beleving ter plekke. Aan mensen, die op voorhand beslissen de live stream te volgen, verkoop je sowieso geen ticket.

Waarom evenementen streamen? Het geeft je onder meer een groter (wereldwijd) bereik (cfr. de keynotes van Steve Jobs). Plus, je bent niet afhankelijk van andere media om je evenement aan te kondigen of om verslag uit te brengen.

Dankzij Youtube kon ik dit weekend genieten van de fantastische line-up van Coachella in de Verenigde Staten. :) Op de afbeelding zie je de zanger van Elbow.

Bron: http://www.youtube.com/live
Bron: http://youtube-global.blogspot.com/2011/04/youtube-is-going-live.html

Advertentie
Geplaatst in events, internet, marketing, multimedia, Nieuws, televisie, Video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: