Facebook maakt events posten nog meer dan vroeger de moeite waard

Facebook rolde vorige week in zijn volledige netwerk een nieuwigheid uit waarbij het vroegere ‘Friends’ Events’ werd vervangen door ‘Suggested Events’. De voorgestelde evenementenkalender wordt samengesteld op basis van je fanpagina’s en check-ins. Facebook heeft intussen ook bevestigd dat het evenementen opneemt op basis van de artiesten die je bijvoorbeeld op Spotify beluisterd.

Om niet te verzuipen in een oeverloze informatiestroom is het tonen van relevante evenementen zeer geschikt. Anderzijds wordt het – denk ik – op deze manier moeilijker om ‘nieuwe dingen’ te ontdekken. Facebook denkt misschien je te ‘kennen’, maar is dat zo? “Sure, you should branch out and find new places to go, but new events at your favorite places are still unique experiences. The feature exposes you to events that are relevant and that you might drag friends to, even if you weren’t invited to them and don’t have friends already RSVP’d”, verdedigt auteur Josh Constine (Techcrunch) het mogelijke oogkleppenrisico dat ‘suggested events’ inhoudt.

Het voordeel voor organisatoren is overduidelijk de doelgerichte communicatie met bezoekers die hoogstwaarschijnlijk interesse hebben. Nadeel is dat de button ‘suggested events’ verstopt zit in het submenu onder ‘events’ en daardoor minder zichtbaar is.

Dankzij ‘suggested events’ is het voor organisatoren nog meer dan vroeger de moeite waard om events op Facebook te posten. In tegenstelling tot andere online evenementenkalenders (pull) ligt de kracht van Facebook bij het op maat presenteren van events (push).

Lees ook …
http://mashable.com/2011/12/22/facebook-suggested-events-predicts-where-youll-want-to-go/
http://techcrunch.com/2011/12/22/facebook-suggested-events/
http://www.eventplanner.be/nieuws-trends/evenementen/4720/facebook-suggested-events.html

Advertenties
Geplaatst in algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: