“15% tickets doorverkocht tegen woekerprijzen”

Gazet van Antwerpen pakte gisteren uit met het nieuws dat één op drie doorverkoopsites van tickets de wetgeving overtreedt. De krant kon het jaarverslag van de Algemene Directie Controle en Bemiddeling (FOD Economie) inkijken.

In 2010 dienden onder meer Jef Van den Bergh (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) al een wetsvoorstel in om de doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen aan te pakken. Volgens Gazet van Antwerpen wordt in september opnieuw een poging ondernomen het voorstel door het parlement te laten goedkeuren.

Jef Van den Bergh: “Dit door de prijs van tickets bij doorverkoop te beperken tot maximaal 10% extra. De toenmalige minister van economie – Van Quickenborne – stuurde uitdrukkelijk aan op die wetgeving, omdat de huidige regelgeving onvoldoende instrumenten biedt om een efficiënt optreden door de FOD Economie mogelijk te maken.”

“We viseren uitdrukkelijk bedrijfjes die niets anders dan doen dan tickets opkopen en met woekerwinst doorverkopen, meestal via websites. Niet de mensen die een ticket hebben en door onvoorziene omstandigheden niet naar het concert of festival kunnen gaan. Meer zelfs, door het wetsvoorstel zullen zij gerust hun ticket kunnen doorverkopen zonder woekerwinst, wat vandaag lang niet altijd mogelijk is.”

Op de website van CD&V wordt gemeld dat ongeveer “15% tickets voor gegeerde evenementen georganiseerd opgekocht worden met de bedoeling om deze aan woekerwinsten door te verkopen”. Het resultaat volgens de partij is dat door de extra schaarste fans naar dubieuze ticketsites worden gelokt. “Daar worden voor veel geld tickets verhandeld, die mogelijk ondertussen al ongeldig zijn verklaard door de organisatoren. Daardoor dreigen fans voor een derde maal slachtoffer te worden van dergelijke handeltjes: minder kans bij de originele verkoop, té veel betalen voor ticket in de ‘secundaire’ markt én dan nog niet binnen geraken op het evenement omdat het ticket ongeldig werd verklaard.”

Jef Van de Bergh: “Het is een hele uitdaging om een meerderheid te vinden voor dit voorstel maar verwacht wordt dat in september kan gestart worden met de definitieve bespreking in de Kamer. Zo worden de woekerwinsten eindelijk aan banden gelegd.”

Advertentie
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in Nieuws, ticket, Ticketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: