Welke maatregelen neemt de wetgever tegen doorverkoop?

Het wetsvoorstel van van Willem-Frederik Schiltz en Jef Van den Berg inzake het doorverkopen van tickets tegen woekerprijzen voorziet de volgende maatregelen.

1/ De initiële verkoper van tickets moet een duidelijke prijs aangeven waarin alle vaste en niet-variabele kosten inbegrepen zijn. De secundaire verkoper mag slechts diezelfde oorspronkelijke verkoopprijs vragen, maar kan wel extra administratieve kosten doorrekenen.

2/ Er komt ook een verbod op het aanbieden van tickets op de secundaire markt nog voor de officiële voorverkoop is gestart. En de internetsites waarop tickets tegen woekerprijzen worden aangeboden worden geacht mee te werken met het afdwingen van de nieuwe wet.

3/ Voorts zijn er sancties gekoppeld aan het overtreden van de nieuwe spelregels. Een gedupeerde koper die teveel zou hebben betaald, kan die surplusprijs terugvorderen van de doorverkoper. Gaat de malafide verkoper daar niet op in, dan hangt hem een strafrechtelijke sanctie boven het hoofd. Ook zij die meewerken aan de malafide doorverkoop kunnen vervolgd worden. De controle op het naleven van de wet is in handen van de Federale Overheidsdienst Economie.

Het wetsvoorstel was/is een initiatief van Willem-Frederik Schiltz en Jef Van den Berg. Zij laten weten dat de wet wellicht nog voor de zomer van kracht zal zijn.

Advertentie
Tagged with: , ,
Geplaatst in ticket, Ticketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: