Zullen binnenkort in concertzalen smartphones niet meer kunnen gebruikt worden?

De ene vindt het strontvervelend, de andere ergert er zich al lang niet meer aan: smartphones op concerten en andere evenementen. Ook sommige artiesten vinden het niet kunnen dat smartphones worden bovengehaald om grote delen van hun concert te filmen. Comedians als Chris Rock en Kevin Hart vinden het eveneens niet fijn dat hun nieuwe grappen al meteen online circuleren.

Er blijkt nu een oplossing te bestaan in de vorm van ‘hoesjes’ in combinatie met soft- en hardware. Aan bezoekers wordt gevraagd hun smartphone in het hoesje te stappen en af te sluiten. Op het moment dat de bezoeker in de phone-free zone komt, wordt de smartphone automatisch uitgeschakeld. Wil iemand toch zijn smartphone gebruiken, dan stapt die gewoon uit de zone en het toestel werkt opnieuw zoals ervoor.

Yondr, de bedenker van de toepassing, ziet het als volgt: “We think smartphones have incredible utility, but not in every setting. In some situations, they have become a distraction and a crutch—cutting people off from each other and their immediate surroundings. Yondr has a simple purpose: to show people how powerful a moment can be when we aren’t focused on documenting or broadcasting it.”

Ik begrijp het standpunt van de artiest, maar anderzijds ook van de bezoeker die misschien een persoonlijke herinnering aan het concert wil of zijn ervaring online wil delen. Wat is jouw mening?

Je leest er ook meer over op de website De Standaard.

Advertentie
Geplaatst in events, Nieuws, Venues

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: