Minister wil vluchtwegen en noodinformatie op tickets vermelden

Minister van Binnenlandse zaken Joëlle Milquet lanceerde deze week het voorstel om op toegangskaarten voor evenementen informatie over de vluchtwegen te vermelden. Ze stelt ook voor om gratis internet, extra gsm-masten en voldoende vaste telefoonlijnen te voorzien. Ze schreef daarover een brief naar alle burgemeesters en gouverneurs. Het bericht staat vandaag in De Standaard.

Haar brief komt nogal laat voor de zomerevenementen. Als de lokale overheid – voor zover ze dat al niet uit eigen beweging hebben gedaan – nog maatregelen willen nemen, dan zullen ze heel snel moeten handelen.

Duurdere tickets?

Omdat ‘gratis’ niet bestaat, is het niet denkbeeldig dat de extra kosten voor internet en telefonie zullen doorgerekend worden aan de bezoeker. Anderzijds, op veiligheid staat uiteraard geen prijs. Bezoekers betalen misschien graag een paar euro extra als surfen en bellen in geval van nood mogelijk blijft.

Wat doen in nood?

Joëlle Milquet: “Op de toegangstickets, de website van het evenement en sociale media kan de organisator van het evenement al schrijven wat de toeschouwers moeten doen bij een noodsituatie. Ze kunnen het publiek voorstellen dat ze niet meteen moeten bellen maar beter een korte sms sturen. Die preventieve informatie kan ook gaan over de plaats van uitgang en de verzamel- en evacuatieplaatsen.” De kans dat iemand deze informatie doorneemt én zich herinnert bij een noodgeval is – denk ik – klein.

Er wordt al veel gedaan om de veiligheid van bezoekers te garanderen, en misschien heeft de minster gelijk dat de volgende stap is om die informatie meer expliciet naar de bezoeker te communiceren.

Advertentie
Tagged with: , , , ,
Geplaatst in communicatie, Nieuws, Ticketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: